luni, 8 decembrie 2008

Copii made in Romania






Copii romani sunt din ce in ce mai chinuiti. Unii au o soarta mai buna altii mai rea sau deloc! Odata nascut i se scrie soarta: pus intr-o punga de plastic si aruncat la gunoi, lasat pe la usa unui bloc sau la marginea drumului, parasiti in spital si in cel mai rau caz omorati chiar de mana mamei. De ce se intampla asta? Ce vina au copii aia? Cand s-au distrat mamele facand sex nu s-au gandit ca o sa vina si asa ceva? Femeile astea trebuiesc chinuite pana la moarte!
Cei care au scapat ramanand prin spitale sau pe la usile oamenilor ce soarta ii asteapta? Ajung la protectia copilului si de acolo incepe chinul vietii! Acel loc este cel mai groaznic din cate exista. Nimanui nu le pasa de soarta copiiilor!
Cei care au norocul de sunt adoptati sau sunt luati in plasament au un viitor normal(unii). Dat-ul copiiilor in plasament unii o numesc avantajoasa altii dezavantajoasa! De ce? Pentru ca unii ajung in familii care le ofera dragoste si tot ce este necesar iar altii ajung sa cerseasca sau sa munceasca mai mult ca un adult. cei care muncesc nici de mancare nu primesc ceea ce este necesar, doar ce le trec printre degete parintilor adoptivi.
Copii care raman in grija protectiei cresc cu chinul si grija in spate. Iar cand ajung mai mari nu stiu sa vorbeasca corect, nu stiu sa manance frumos pana nici sa mearga pe strada nu stiu sa mearga normal.
Din ianuarie 2009 nu se mai administreaza banii pentru alimente la cei aflati in plasament iar copii ar trebui sa traiasca din 240 ron reprezentand alocatia si plasament! Sunt copii au nevoie de un fruct, de o ciocolata, caiete pt scoala si multe altele ar putea trai din banii astia? Eu nu cred!


3 comentarii:

Dan Gheorghe spunea...

ciudat e ca ne plangem tot timpul ca populatia romaniei imbatraneste, ca in urmatorii 50 de ani in tara asta vor fi numai 17 milioane de oameni, ne plangem ca avem tot mai putini copii. dar uite ca si pe cei pe care ii avem nu-i luam in seama. si nu ma refer numai la copiii strazii. alocatia de crestere e mica. sa intemeiezi azi o familie e tot mai greu, sub aspect financiar. nu mai zic de bataia de joc din maternitati. si atunci despre ce vorbim, ce fel de grija pentru copii? doar ipocrizie!

Bobo DJ spunea...

asta e romania, cam asta e aproape peste tot, inca copii astia stau "bine" ca nu stau bine dar asa vine vorba, daca zic de aia de Africa stau chiar foarte bine ai nostri....

Bobo DJ spunea...

apropo nice blog;)